Program

Uz posebne pogodnosti u uključenim wellness centrima, poliklinikama i ordinacijama posjetite brojna događanja i aktivnosti tijekom cijele godine u Opatiji!

Tradicionalne prednosti poput blagotvorne klime, prekrasne prirode i brojnih mogućnosti za sport i rekreaciju Opatija je povezala sa suvremenim zdravstvenim ustanovama te spa i wellness centrima. Sve to predstavit će program Oaza zdravlja i wellnessa, uz aktivne šetnje, online vježbe s Marijom Mlinarićem te posebno osmišljene tretmane. 

Odmor kao lijek, a turizam kao put do zdravlja. Formula je to koja je diljem svijeta postala aktualna u protekloj godini. No, u Opatiji je ona svakodnevica i stvarnost već više od 130 godina. Poznata kvarnerska destinacija zdravlja prvo je klimatsko lječilište na Jadranu. Taj je službeni status dobila 4. ožujka 1889. godine, zbog čega svakog proljeća Turistička zajednica grada Opatije organizira program Oaza zdravlja i wellnessa.

Blagotvorni učinci opatijskog zraka bogatog jodom i morskom soli, ali i jedinstvene mikroklime uvjetovane pozicijom grada između planinskih vrhova i morskih valova, recept su za zdravlje koji liječnici preporučuju još od kraja 19. stoljeća. A taj tradicionalni recept aktualiziran je programom aktivnosti što poziva na proljetno buđenje organizma.

Svoj fokus ova manifestacija, osim na zdravlje, stavlja na kretanje, sport i rekreaciju, jer Opatija pruža brojne mogućnosti za aktivan odmor i aktivan život. Idealan spoj zelenih obronaka Učke te plavih dubina i valova Jadranskog mora omogućuje aktivnosti poput planinarenja, biciklizma, traila i slobodnog penjanja, ali i windsurfing, kayaking i druge morske sportove. 

Sve ove opatijske prednosti predstavit će zanimljiv program koji će trajati od ožujka do prosinca. Turistička zajednica svim zainteresiranima poklonit će besplatne vođene šetnje svake subote sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline. U suradnji s Klubom sportske rekreacije Gorovo, ove aktivne šetnje povezat će aktivni odmor i rekreaciju s upoznavanjem Opatije iz nove perspektive. Osigurani su i štapovi za nordijsko hodanje za 30 sudionika. 

Tradicionalno, u manifestaciju će se uključiti i opatijski wellness i spa centri koji su pripremili prigodne tretmane i usluge.