Park prirode Učka

Učka, mjesto kao stvoreno za opuštanje i rekreaciju za sve planinare i rekreativce. Pogled koji se pruža s vrha Učke definitivno je nešto što morate vidjeti.

Izleti
Park prirode Učka

Planina Učka nalazi se uz samu obalu sjevernog Jadrana. Blizina mora pogoduje njezinoj specifičnoj klimi i bujnoj šumskoj vegetaciji, a krase ju mnoge zaštićene i rijetke životinjske i biljne vrste. Na vrhu Vojak nalazi se kula, koja je postala njezin zaštitni simbol. S kule se prostire veličanstven pogled prema prekrasnoj Rijeci, Kvarnerskim otocima, Istri, Platku… Pogled od 360° koji svih ostavlja bez daha.

Učka nudi pregršt različitih sportskih aktivnosti od planinarenja, slobodnog penjanja, brdskog biciklizma, slobodnog letenja do brojnih sportskih natjecanja i utrka. Čekaju vas lijepo uređene planinarske i biciklističke staze, edukativne staze i šetnice, razne radionice i programi za najmlađe te mogućnost stručnog vodstva. 

Šetnica "Slap" vodi prema slapu koji izvire na nekoliko mjesta unutar samog kanjona. Šetnicom se prolazi kroz uređeno odmorište, nasade maruna, šumu hrasta i preko starih terasica na kojima se u stara vremena obrađivala zemlja.
 
Poučna staza “Vela draga” prolazi kroz veličanstveni istoimeni kanjon te uz pomoć postavljenih interpretacijskih ploča na čak četiri jezika predstavlja spomenik izuzetne geomorfološke vrijednosti. 

Svaki dan 9:00 do 17:00 sati.