Planinarenje

Osim obalnog šetališta, Opatijska rivijera nudi pregršt mogućosti za šetnje u šumskom okruženju.

Outdoor
Planinarenje

Opatijska rivijera najpoznatija je po obalnom šetalištu Lungomare koje se proteže od Voloskog preko Opatije do Lovrana i nesumnjvo predstavlja jedan od simbola i jednu od glavnih atrakcija ovog kraja. 
No i gosti željni aktivnog odmora u šumskom okruženju ovdje će doći na svoje: iz Opatije se prema Veprincu i Učki uzdižu planinarski putovi označeni markacijama i opremljeni poučnim pločama, a u zaleđu Opatije se, paralelno s obalnim šetalištem, proteže i šumsko šetalište Carmen Sylve koje nudi sasvim drukčiji ugođaj od onog morskog i predstavlja izvrsnu alternativu pogotovo za vrućih ljetnih dana.

Rekreaciju i upoznavanje s tradicijom ovoga nude i poučne staze u zaleđu Mošćeničke Drage (Trebišća-Perun), Parku prirode Učka (Plas, Slap, Malikova staza), i šumama u zaleđu Kastva - Lozi i Lužini.
Nordic walking sve je popularniji u posljednje vrijeme pa se gostima nude organizirane ture u Opatiji i zaleđu, a proljetni susret koji organizira KŠR Gorovo redovito okuplja nekoliko stotina učesnika.

Natjecatelji i aktivni sportaši mogu sudjelovati na utrkama poput ultra trail utrke 100 MILJA ISTRE ili Učka Trail, koja nije samo utrka, već jedinstveno iskustvo i putovanje kroz očuvani krajolik Parka prirode Učka