Opatijska rivijera na Danima hrvatskog turizma proglašena najboljom destinacijom kulture i gastronomije

Uz Opatijsku rivijeru kao destinaciju, nagrađena je i putnička agencija Katarina Line koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji velike turističke agencije, Thalassotherapia Opatija koja je zaslužila drugo mjesto u kategoriji najboljeg spa lječilišta u Hrvatskoj te Hotel Bevanda koji je u kategoriji Stories, Croatian Unique Hotel dobio treće mjesto.

Opatijska rivijera na Danima hrvatskog turizma proglašena najboljom destinacijom kulture i gastronomije

Opatijska rivijera proglašena je najuspješnijom destinacijom kulture i gastronomije u 2019. godini na jučerašnjoj dodjeli godišnjih nagrada Hrvatske turističke zajednice održanih u sklopu Dana hrvatskog turizma u Vinkovcima.

Radi se o novoj kategoriji, uvedenoj prvi puta ove godine, a Opatija i susjedi na rivijeri zaslužili su je zahvaljujući tradiciji i kvaliteti gastronomske i kulturne ponude, ali i konstantnom radu na njihovom unaprjeđenju. Opatijska rivijera, nakon niza renomiranih priznanja za brojne ugostiteljske objekte, od ove godine ima i restoran s Michelinovom zvjezdicom koju je zaslužio Draga di Lovrana, što je dodatno potvrdilo status jedne od najtraženijih gastronomskih destinacija u Hrvatskoj.

Isti spoj tradicije i kvalitete prisutan je i u kulturnoj ponudi, obilježenoj ne samo bogatom povijesnom baštinom, već i atraktivnim manifestacijama poput RetrOpatije, Marunade, Adventa, Smotre tradicijskih barki na jedra, Jerry Ricks Blues Festival ili karnevalskih događanja koji privlače desetke tisuća posjetitelja. Dodatna poveznica kulture i gastronomije je projekt Feel & Taste koji je ove godine doživio svoj vrhunac, a koji je pokrenut s ciljem valorizacije autohtonih proizvoda i kulture zaleđa.

- Ponosni smo na ovu nagradu za najuspješniju destinaciju kulture i gastronomije, jer upravo su to neka od glavnih obilježja na kojima počiva naš turistički proizvod i koja je potvrda da je Opatijska rivijera na vrhu hrvatske gastronomije. Kvalitetna gastronomska i kulturna ponuda, uz kongresni i zdravstveni turizam, zaslužna je za to da Opatijska rivijera turistički živi tijekom čitave godine, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić, čestitavši na osvojenim priznanjima i drugim predstavnicima Opatijske rivijere nagrađenima na Danima hrvatskog turizma.

Uz destinaciju, nagrađena je i putnička agencija Katarina Line koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji velike turističke agencije, Thalassotherapia Opatija koja je zaslužila drugo mjesto u kategoriji najboljeg spa lječilišta u Hrvatskoj te Hotel Bevanda koji je u kategoriji Stories, Croatian Unique Hotel dobio treće mjesto.