TZG Opatija prepoznala vrijednost domaćeg startupa SightRun

Turistička zajednica grada Opatija i SightRun tim ostvarili su suradnju kroz koju zajedničkim snagama žele promovirati trkački turizam kako na prostoru Opatije tako i na prostoru Hrvatske. Svojim primjerom pokazuju na koji način turističke zajednice mogu surađivati s lokalnim partnerima i pritom razvijati inovativne turističke proizvode za svoju destinaciju.

Suradnja TZG Opatije i SightRun aplikacije rezultirala je posebno kreiranom turom za grad Opatiju, ali i zajedničkim nastupom na konferenciji European Cities Marketing u Reykjaviku gdje će kroz svoj primjer pokazati na koji način inovativna digitalna rješenja pomažu u kreiranju novog turističkog proizvoda destinacije.

Povoljan geoprometni položaj i ugodna klima zaslužni su za razvoj Opatije koju danas smatramo odredištem s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj. Konferencijski segment posebno je razvijen čemu ide u prilog podatak da se prvi kongres ovdje održao još davne 1885. (Kongres doktora balneologije). Danas je među sudionicima kongresa često značajan broj onih koji se u slobodno vrijeme bave trčanjem, a mnogi rijetko imaju dovoljno vremena da upoznaju Opatiju. Upravo je ovo razlog zašto se Opatija našla u SightRun mobilnoj aplikaciji.

“Poslovni ljudi, posjetitelji konferencija, rijetko imaju dovoljno vremena da istraže neku destinaciju. Ipak, ono što znamo je da se rijetko odriču svoje omiljene aktivnosti - trčanja, bilo u ranim jutarnjim satima ili kasnim večernjim. SightRun upravo tu uskače jer im omogućava da tijekom trčanja razgledaju i upoznaju destinaciju, a mi želimo da upoznaju i našu Opatiju.” - rekla je Tamara Markotić iz SightRuna.

“Opatija zaista ima dugu tradiciju iza sebe, ali važno nam je da idemo ukorak s vremenom i da, ako možemo, implementiramo inovativna rješenja koja mogu pomoći našem gostu tijekom boravka u gradu. SightRun nam je od početka bio zanimljiv turistički proizvod te nam je drago što smo pronašli način da našu suradnju i realiziramo. Vjerujem da će i drugi europski gradovi i turističke organizacije prepoznati važnost inovativnih turističkih rješenja koja nas mogu povezati s navikama i potrebama naših gostiju. Posebno mi je drago što ćemo na Islandu imati priliku predstaviti SightRun kao hrvatski startup te je to na neki način i naš doprinos globalnom trendu inovacija koje uvode turističke organizacije.” - rekao je Goran Pavlović iz TZG Opatija

European Cities Marketing (ECM) je europsko udruženje turističkih zajednica, konferencijskih ureda i organizacija za turističku promociju gradova. Prvo ovogodišnje okupljanje pod nazivom Hack the City održat će se od 21. do 24. veljače u Reykjaviku na Islandu, a okupit će preko 200 delegata iz više od 60 europskih gradova. Cilj ovog okupljanja je razmjena iskustava, dobrih praksi te stvaranje novih poslovnih prilika za turistički marketing kroz inovacije. Upravo pred ovom publikom Tamara Markotić kao suosnivačica SightRun aplikacije i Goran Pavlović iz TZG Opatija govorit će o trčanju kao aktivnosti oko koje se mogu kreirati zanimljivi i inovativni turistički proizvodi.

“Imao sam priliku usko surađivati sa SightRun timom i biti dio procesa izrade trkačke ture za Opatiju. Moram priznati da dijelim jednako oduševljenje s njima sada kada vidim konačni proizvod naše suradnje i Opatiju koja nudi nešto novo svojim gostima.” - dodao je Goran Pavlović.

SightRun je mobilna aplikacija namijenjena trkačima koji dolaskom u novi grad ne znaju gdje bi trčali i nemaju dovoljno vremena za istraživanje destinacije. SightRun je svojevrstan virtualni trkački vodič koji korisniku daje audio upute - kuda da se kreće (navigaciju) pričajući mu pritom zanimljivosti o atrakcijama pored kojih prolazi. Aplikacija je djelo četvero trkača - Tamara Markotić, Ivan Videk, Hrvoje Horvat i Sandra Bortek koji su za ideju ove mobilne aplikacija osvojili i nekoliko nagrada: Startup Factory Zagreb 2016, Women Invest 2017, boot camp Next Incubator (Graz, Austrija). Aplikacija je u potpunosti besplatna i dostupna je za Android i iOS mobilne uređaje.
__________________________________________________

Google Play: Android SightRun App
Apple Store: iOS SightRun App