Top atrakcije

Najvažnije znamenitosti Opatije, mjesta koja nose sjećanje na njenu povijest i otkrivaju njene tajne, povezane su tematskom šetnjom Top atrakcije.

Početna
točka
Hotspot
točka/e
Završna
točka
Trajanje
90 min

Od Hrvatske ulice slavnih na Slatini, gdje su postavljene zvijezde istaknutih ličnosti, put u bolje upoznavanje Opatije vodi do malene luke, Portića, uz koji je smješten Umjetnički paviljon Juraj Šporer - centralna izložbena galerija, park i crkva sv. Jakova posvećeni opatijskom nebeskom zaštitniku te Djevojka s galebom, skulptura koja je postala najprepoznatljivijim simbolom Opatije.

Šetnja Top atrakcije nastavlja se kod hotela Kvarner, najstarijeg u Hrvatskoj čija je depandansa – Villa Amalia – nekad bila omiljeno odredište slavne plesačice Isadore Duncan i vodi do Ville Angioline, smještene u središtu istoimenog parka, najvećeg u Opatiji. U vili u kojoj je začet suvremeni europski turizam, danas je sjedište Hrvatskog muzeja turizma, u čijem je sastavu i obližnja Švicarska kuća od koje šetnja glavnim opatijskim atrakcijama vodi pokraj kipa posvećenog turističkom vizionaru. Neki od važnih opatijskih gostiju, kao što su Albert Einstein ili James Joyce, portretirani su na Zidu slavnih, uz koji šetnja dolazi do svoje posljednje točke – opatijske luke.