Tisuće godina ljudske prisutnosti na području Učke i Opatijske rivijere ostavile su neizbrisiv kulturni i povijesni trag, zapisan u kamenu srednjovjekovnih gradova, pročeljima opatijskih vila secesijske arhitekture, eksponatima Hrvatskog muzeja turizma i etno-zbirki, ali i suvremenom izričaju umjetnika iz vološćanskih ateljea.

Prikaži više
Prikaži manje

Svako godišnje doba u Opatiji donosi svoja uzbuđenja – zima je obilježena romantičnim Adventom te veselim i razuzdanim Karnevalom, a proljeće gastronomskim te wellness & spa programima kao što su Walk, Art & Wine Volosko i povijesno-kulturnim spektaklima poput programa Srednjovjekovni Veprinac i proslave Markove u tom srednjovjekovnom gradiću.

Ljeto donosi brojne koncerte na Ljetnoj pozornici koja spada među najljepše otvorene scene Mediterana, obogaćene popularnim manifestacijama Liburnia Jazz Festival, RetrOpatija i Carski grad, a kulturnu auru Voloskog i Veprinca otkrivaju legendarno umjetničko „ex tempore“ događanje Mandrać i Večer klapa u Veprincu. Jesen je posvećena autohtonim proizvodima i doživljajima uz Marunadu i Učkarski sajam.

Izaberite svoje vrijeme, upoznajte bogatu povijest i kulturu Opatije, doživite njene najbolje manifestacije!

Geografski smještaj Opatije između mora i planine uvelike je obilježio i njenu gastronomiju, koja je zahvaljujući spoju kontinentalnih i mediteranskih namirnica i kulinarskih tradicija stvorila jedinstvenu okusnu priču što počiva na „spoju nespojivog“. Plodovi mora i plodovi šume, inovativnost i tradicija, autohtone svježe namirnice i chefovi s međunarodnim ugledom uzdignule su lokalnu gastronomsku scenu među najuzbudljivije u Hrvatskoj.
Kvarnerski škamp, šparuge, tartufi, sočne lovranske trešnje ili maruni na tanjuru, uz izvrsna vina i maslinova ulja... Svaka namirnica posebno je poglavlje u toj priči, koja će vas držati u slatkom iščekivanju sve do „posljednjeg retka“.

O značaju lokalnih sorti za vrhunske kulinarske kreacije svjedoče i brojne Feel & Taste manifestacije koje se održavaju tijekom godine, ovisno o sezoni. Proljeće rezervirajte za Šparuge i vino, Walk, art & wine Volosko te Gourmet priču Opatijske rivijere, ljeti kušajte savršena vina odležala na dnu ikarske vale u manifestaciji Vino i vruja, ujesen je na jelovniku Medenjak z Opatije, ali i marun na brojne načine predstavljen na Marunadi, a zimu zasladite uz Festival čokolade.

Istražite vrhunske restorane, autentične primorske konobe, tradicionalne oštarije i kavane s nenadmašnim slasticama, posjetite Feel&Taste manifestacije, doživite savršenstvo okusa, osjetite i kušajte Opatiju!