Koliko je raznolika opatijska priroda, toliko su raznolike i mogućnosti aktivnog odmora na njenoj rivijeri, u kojima zahvaljujući blagoj klimi možete uživati čitave godine.

Prikaži više
Prikaži manje

Morski valovi što mame na plivanje, jedrenje ili SUP, planinarski usponi i duge šetnice od obale do vrha Učke što zovu na istraživanje prirode, strme litice koje predstavljaju izazov i najiskusnijim slobodnim penjačima – samo je nebo granica iskustvima koje možete doživjeti! 

No, i tu granicu možete prijeći, jer rijetko se koji osjećaj može usporediti s navalom adrenalina koju osjećaju hrabri avanturisti koji se usude s vrha Učke poletjeti nošeni zmajem ili padobranskim jedrom i vidjeti ispod sebe čitav kvarnerski i istarski kraj.
Ostaje li vam se na zemlji, iskoristite sve što vam pružaju „plava“ šetnica lungomare i njena „zelena paralela“, šumska šetnica Carmen Sylva, jašite otvorenim pašnjacima ispod Poklona ili pak zavirite pod zemlju u neku od lokalnih speleoloških atrakcija. 

Raznolikost sportskih aktivnosti na učarskim padinama možete upoznati i tijekom manifestacije Outdoor dan Parka prirode Učka početkom svibnja te biciklističke utrke King of Učka krajem rujna.